[O2 Tour] Tempomat - czy wraca do prędkości po przyhamowaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8030
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

tomek, w roku modelowym 2008 była zmiana wyglądu manetek. Różniły się one od poprzednich nadrukowanymi strzałkami i napisami. Działają tak samo obydwie manetki.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez abstinent
      na tempomacie zawsze będzie większe spalanie, chyba że umiemy się nim posługiwać
      To chyba ja umiem, bo używam tempomatu w celu .... oszczędzenia paliwa !!! i daje to wymierne efekty (to własnie jadac z właczonym tempomatem uzyskałem najniższe jak do tej pory spalanie moej O II w trasie - 6,1 l/100km)
      Jeśli chodzi o powrót po hamowaniu to u mnie(tylko dwie opcje na manetce) na nowo trzeba uzyskać prędkość i zapamiętać(pedałem albo trzymając +).
      Nie ma tak że przyhamuje, klikam raz i przyśpiesza sam do jakiejś tam prędkości, ale czasami sam przyspiesza jak raz nacisnę krótko
      Dziwne, bo ja własnie tak mam. Powiedzmy ustawiona predkość 100 km/h przyhamowuje do 70 km/h i aby samochód przyśpieszył do tych wcześniej ustawionych 100 km/h wystarczy nacisnąć boczny przycisk na manetce "do góry". Samochó przyśpieszy wtedy do wczęsniej zaprogramowanej prędkosci i nadal będzie ją utrzymywał.
      Czarny Elegance

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czyli w sumie ten canel w nowszych manetkach(ja nie mam) to jest po to żeby wyłączyć tempomat ale żeby zapamiętał prędkość, a u siebie zamiast canel tylko hamulec :?:
        A jeśli jest ten canel na manetce to zapamięta prędkość po zmianie biegu(manual) :?:

Jeszcze środek mi został i przejadę się obadać co i jak

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

abstinent, moze być jeszcze jedna sprawa. Jesli zaprogramujesz prędkośc naciśnięciem bocznego przyciku manetki "go góry" to ta prędkośc skasuje sie automatycznie po wciśnieci hamulca lub sprzęgła i nie zostanie zapamiętana.
          Aby predkość została zapamiętana nalezy rozpędzić auto do zadanej prdkości i nacisnąć boczny przycisk manetki w dół. Tylko wtedy zadziała ci powrót do zadanej wcześniej prędkosci.
          Czarny Elegance

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Big, zobaczymy , ale to chyba będzie to :wink:
            idę odkurzyć bo mnie noc zastanie :P

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez Big
              abstinent, moze być jeszcze jedna sprawa. Jesli zaprogramujesz prędkośc naciśnięciem bocznego przyciku manetki "go góry" to ta prędkośc skasuje sie automatycznie po wciśnieci hamulca lub sprzęgła i nie zostanie zapamiętana.
              Aby predkość została zapamiętana nalezy rozpędzić auto do zadanej prdkości i nacisnąć boczny przycisk manetki w dół. Tylko wtedy zadziała ci powrót do zadanej wcześniej prędkosci.
              to w DSG działało to inaczej z tego co pamiętam
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No i działa
                A autora tematu jeśli można to proszę o kliknięcie "pomógł" dla kolegi Big

Pewnie w instrukcji pisze co i jak, ale takie pierdoły jak tempomat to się omija :P :wink:

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

No i działa
                  No to ciesze się, że mogłem pomóc :szeroki_usmiech
                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...